loading...

برگرباز ، با ما بهترین باشید.

بازدید : 25

آشنایی با مواد معدنی و منابع آنها
 

دریافت مواد معدنی به میزان کافی از مواد غذایی کار دشنواری نیست. تنها کافیست که ما روزانه یک رژیم غذایی سالم و متعادل را دنبال کنیم. آهن، کلیسیم، فسفر، منیزیم، سدیم، کلرید، پتاسیم، سلنیوم و روی از مواد معدنی مهمی هستند که در رشد، سوخت‌وساز، خون‌سازی و بهبود عملکرد عصب و عضله، تنظیم تعادل مایعات بدن، استحکام و تقویت  استخوان‌ها و دندان‌ها موثر هستند.
از آنجایی که این مواد معدنی نمی‌توانند به هیچ وجه جایگزین دیگری شوند. اگر شما از یک رژیم غذایی متعادل و متنوع، مطابق هرم غذایی صحیح استفاده کنید،برای دریافت  و تامین آنها مشکلی نخواهید داشت. در ادامه مطلب با مواد معدنی و برخی از منابع خوب تامین آنها آشنا خواهیم شد. با بارنج همراه باشید.

کلسیم

بیشترین مقدار کلسیم در استخوان ها و دندان ها ذخیره می شود که نود درصد آن را شامل می شود. به غیر از سلامت استخوان و دندان فعالیت هایی در بدن انجام می گیرد که حضور و وجود کلسیم اجباری است. اگر بدن به اندازه کافی و وافی کلسیم دریافت نکند بدن برای انجام این فعالیت ها مجبور است از دندان ها و استخوان ها کلسیم قرض بگیرد و این امر سلامتی استخوان ها و دندانها را به خطر خواهد انداخت.
زمانی که سخن از منابع کلسیم می شود، بی شک ذهن همه سمت شیر می رود. شیر با وجود اینکه از منابع خوب کلسیم است اما آیا مصرف آن به تنهایی می تواند کلسیم مورد نیاز بدن را رفع کند؟ البته هیچکدام از ما مقصر نیستیم چون همیشه در تبلیغات نیز از کلسیم فراوان موجود در شیر و اهمیت آن گفته شده است. اما قطعا شیر تنها منبع دریافت کلسیم نیست و به تنهایی نمی تواند سلامت استخوان ها را تامین کند. مصرف گوشت گوسفندی نیز می تواند از منابع فوق العاده کلسیم باشد که شاید تاکنون چیزی درباره ان نشنیده اید.

منیزیم
امروزه کمبود منیزیم در بدن یکی از بزرگ ترین مشکلات سلامتی در سرتاسر دنیاست. 90 درصد افراد از کمبود منیزیم رنج می برند. این کمبود در بسیاری از جنبه های سلامتی تاثیر منفی می کذارد. فشارخون، عملکرد دستگاه ایمنی، سوخت و ساز بدن و دیگر جنبه های سلامتی تحت تاثیر کمبود منیزیم قرار می گیرند.
اسفناج، لوبیا سیاه،ماست، آووکادو،تخمه کدو، شکلات تلخ،انجیر، موز، برگ چغندر ، ماهی و گوشت گوساله و گوسفندی از منابع غنی منیزیم هستند.
آهن
هنگامی کم خونی و فقر آهن به وجود می آید که آهن کافی در بدن وجود نداشته باشد. علت مهم بودن آهن در بدن این است که به میزان دریافت اکسیژن کمک می کند. هم چنین تولید هموگلوبین نیز به کمک آهن صورت می پذیرد. هموگلوبین از سلول های خونی است که کار حمل و نقل اکسیژن را انجام می دهد. اگر در بدن آهن وجود نداشته باشد در نتیجه هموگلوبین ها کوچک هستند و هموگلوبین کوچک هم نمی تواند به مقدار لازم اکسیژن را حمل کند و بدین ترتیب کمبود آهن در بدن رخ می دهد. وجود خون ریزی های داخلی و بیماری هایی که باعث عدم دریافت آهن در بدن می شوند به کمبود و فقر آهن در بدن کمک می کنند.
گوشت گوساله بهترین منبع تامین آهن مورد نیاز بدن از طریق  مصرف گوشت است. 170 گرم گوشت گوساله معادل 3 گرم آهن است. معمولا میزان آهن در روز بستگی به سن و جثه و جنسیت دارد. مردان روزانه 8 میلی گرم و خانم ها از 8 میلی گرم تا 27 میلی گرم بنا به شرایط مختلف به آهن نیاز دارند.

فسفر

کمبود فسفر نادر است و معمولا در زمان سوء تغذیه شدید رخ می دهد. مصرف مکمل فسفر ضروری نیست. این ماده معدنی مهم  برای رشد استخوان و عملکرد عادی غشا سلولی اهمیت دارد و به همراه ویتامین های B کمپلکس مواد غذایی مصرفی شما را به انرژی مورد نیاز بدن برای انجام فعالیت های روزانه تبدیل می کند.
فسفر در مواد غذایی سرشار از پروتئین مانند گوشت قرمز، مغزهای خوراکی، دانه های خوراکی و حبوبات به وفور یافت می شود. 

پتاسیم

پتاسیم باید به مقدار متعادل توسط بدن دریافت شود افزایش بیش از حد یا کاهش آن می تواند  مشکل ساز شود. مصرف انواع گوشتها پتاسیم مورد نیاز بدن را تامین می کند. . تعادل میزان پتاسیم در بدن با مصرف انواع گوشت مانع از ضخیم شدن رگ های خونی شده و خطر سکته قلبی را کاهش می دهد.

سلنیوم

سلنیوم جزو مواد معدنی مغذی است که در انواع مواد غذایی مانند گوشت گوساله، بوقلمون و مرغ به وفور یافت می شود. کمبود سلنیوم بسیار شایع است و می تواند به راحتی سلامتی انسان را به خطر بیندازد. به همین دلیل آگاهی از علائم کمبود سلنیوم و نحوه پیشگیری از آن بسیار مهم به نظر می رسد.

سدیم

سدیم به همراه کلرید در حفظ تعادل مایع بیرون از سلول ها نقش مهمی دارد. کمبود این ماده معدنی نادر است و مصرف بیش از اندازه سدیم مشکلی شایع در جهان است. مصرف سدیم برای تنطیم فشار خون مهم است ام مصرف بیش از اندازه آن ممکن است افزایش فشار خون در برخی افراد را به همراه داشته باشد.
سدیم به همراه کلرید در نمک خوراکی یافت می شود و به طور طبیعی مقادیر اندک از آن در انواع غذاها وجود دارد. 

روی

کمبود زینک یا همان روی بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی در سرتاسر دنیا به 31درصد رسیده است و از مهمترین عوامل ایجاد انواع بیماری‌ها در دنیاست.ابتلای کودکان به ذات الریه و اسهال ناشی از کمبود زینک است که در کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته بیشترین مرگ و میر را دارد. مصرف غذاهای سرشاز از زینک مانند گوشت و مرغ می تواند تا حدود زیادی این مشکل را رفع کند

lopas یکشنبه 13 مهر 1399 زمان : 17:02 نظرات (0)
ارسال نظر برای این مطلب
کد امنیتی رفرش

اطلاعات کاربری
آرشیو
  • 1399
  • 1398
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 510
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 222
  • آی پی دیروز : 25
  • بازدید امروز : 266
  • باردید دیروز : 76
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 372
  • بازدید ماه : 674
  • بازدید سال : 6,762
  • بازدید کلی : 25,139

  • نام کاربری :
    رمز عبور :
    تکرار رمز :
    موبایل :
    ایمیل :
    نام اصلی :
    کد امنیتی :
     
    کد امنیتی
     
    بارگزاری مجدد